maandag 4 mei 2020

Online infoavond: emoties bij kleuters | Opvoedingswinkel Oostende

Iedereen heeft zijn leven de voorbije periode serieus moeten aanpassen. Vooral ouders met jonge kinderen moeten enorm veel stress, angst en emoties counteren, zowel bij zichzelf als hun kroost. Het nieuws dat kleuterscholen nog een hele poos dicht blijven, sloeg bij heel wat ouders als een bom in.

Als Opvoedingswinkel vinden we het helemaal niet fijn dat we, net nu ouders het zo moeilijk hebben, al onze infoavonden on hold moeten zetten. Daarom organiseren we op 20 mei om 20u onze allereerste online infoavond.
We voorzien een interactief uur met tips en tricks over omgaan met emoties bij kleuters. Wat mag je verwachten van je kleuter? Hoe leer je aan je kind dat ook jij soms boos, bang, blij of verdrietig bent? We geven uitleg maar vooral de ruimte om vragen te stellen. Achteraf ontvang je van ons een mail met tal van mogelijke activiteiten, werkboekjes... om mee aan de slag te gaan.

Lies Chromiak en Heidi Uleners van CKG Kapoentje vullen deze interactieve sessie in. Om deel te nemen stuur je een mailtje naar info@huisvanhetkindlouisa.be. Wij bezorgen dan de link om deel te nemen. 

 
Zoals elk jaar werkt de Opvoedingswinkel mee aan de Week van de Opvoeding.
In heel Vlaanderen staan we stil bij de nood aan mild ouderschap. Kinderen worden vaak vergeleken: iedereen moet de beste, de slimste of de sterkste zijn. Vertrekkend vanuit mildheid voor jezelf en de ander, houden we een pleidooi om de persoonlijkheid van je kind centraal te stellen bij het opvoeden en niet de prestaties. Vanuit deze filosofie kozen we ook het thema van onze eerste online infoavond.

Dit jaar is de planning van de opvoedingsweek wat door elkaar gegooid. Via onze facebookpagina vind je heel de maand mei links naar interessante lezingen, spelletjes of toffe activiteiten om samen als gezin te doen... neem zeker een kijkje! 

 
Een opvoedingswinkel, wat is dat eigenlijk? 

De opvoedingswinkel doet wat ze beweert: het is een plek waar opvoedingsfiguren kunnen shoppen in een aanbod van opvoedingsadvies. Ouders maar ook grootouders, nonkels, tantes, leerkrachten of kindbegeleiders kunnen bij ons terecht met hun vragen. Samen zoeken we hoe we je best kunnen ondersteunen. Dit kan via: 
  • één of meerdere gesprekken 
  •  een brochure, infopakket of boek
  •  een infoavond
De Opvoedingswinkel is elke weekdag open van 9u tot 17u. Je kan steeds binnenspringen. 
Meer info?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten